Herfstvakantie tip: stedentrip in eigen land

Wil je er even kort tussenuit? Reserveer dan snel een last minute hotel Nederland in één van de mooie steden die ons land rijk is. Weet je zo snel niet in welke stad je een hotelkamer moet reserveren? Hieronder treft je een overzicht van de attracties in de populairste steden van Nederland.

Stedentrip Amsterdam

Stedentrip AmsterdamZonder twijfel staat Amsterdam op de eerste plaats als het om stedentrips in Nederland gaat. De (binnen)stad van Amsterdam is uniek en de toeristen komen vaak ogen te kort omdat er simpelweg zoveel te doen is. Tijdens een verblijf in Amsterdam kun je grote bezienswaardigheden als het Rijksmuseum, de Kalverstraat of de Dam bezoeken. Jaarlijks komen honderdduizenden toeristen hier op af. Tevens is een bezoek aan de de Albert Cuypmarkt zeker een aanrader. Op de markt kunt je tijdens kantoortijden van 9 tot 5, elke dag (behalve zondag) terecht bij ongeveer 300 kraampjes. Andere bezienswaardigheden in Amsterdam zijn onder andere het Vondelpark, Museum Foam, Waterlooplein en uiteraard het van Gogh museum in de stad.

Stedentrip Utrecht

Utrecht staat weliswaar niet op de tweede plaats als het om steden in Nederland aankomt, namelijk 4e plaats, maar de stad biedt genoeg leuke attracties voor jong en oud. Als je jong bent en een last minute hotel Nederland wil boeken, dan is Utrecht zeker een stad die je bezocht moet hebben. De stad staat namelijk bekend als een studentenstad waar er flink gefeest kan worden in de vele leuke cafeetjes en barretjes. Kies onder andere uit de volgende attracties in Utrecht; De Utrechtse Bazaar, Beatrix Theater Utrecht, Spoorwegmuseum Utrecht of ga naar het stedelijk museum te Vianen.

Stedentrip Utrecht

Stedentrip Maastricht

Maastricht is wellicht één van de weinige steden van Nederland waar het meest te zien en te doen is. Tijdens uw bezoek in Maastricht kun je veel historische gebouwen zien, aangezien de stad een rijke geschiedvorsing heeft. Tijdens een bezoek is er één attractie die u zeker niet over mag slaan, namelijk het Sint-Petersburg. Het fenomeen van de Sint-Petersburg bestaat uit een kalkmassief en ligt in een pittoreske omgeving met prachtige forten en kastelen. U kunt ook een bezoek brengen aan onder andere het Bonnefantenmuseum, De Helpoort, een dagje Roermond of Valkenburg.